Важно!

Кога да отидем Одрин?

Ако сме за пазар – събота е нашият ден с главно Д. В събота в Одрин ще успеете да постигнете най-ниски цени за почти всичко. В неделя Синият пазар е затворен, но аутлетите, складовете, моловете и магазините в центъра на града работят.

Говорят ли български?

В складовете за перилни препарати с всички продавачи ще се разберете на български (с някои – на перфектен български). На Синия пазар е по-скоро изключение продавачите да говорят български – освен вездесъщото „комшу“, което ви преследва навсякъде в Турция. Със знаци, посочване и писане ще се справите много лесно.

С левове или с турски лири се пазарува?

В Одрин навсякъде се пазарува с турски лири с изключение на складовете за перилни препарати. Там приемат и лири, и левове, като цената не се изчислява по курс, а едно към две наум. Продавачите ви казват, например, „струва 5 лири или 6 лева“. Понякога е по-изгодно да пазарувате в левове, друг път – в лири, така че най-добре си носете и от двете валути.

Какво да купим за подрък или спомен (сувенири)?

Естествено ароматни сапуни, метли и метлички, синьо око против уроки. Няма да е трудно да ги намерите – има ги навсякъде.

Важни контакти

Държавна агенция по туризъм (İl Turizm Müdürlüğü)

Talatpaşa Asfaltı 76 (на 100 м от ъгъла на Saraçlar Caddesi), ☎ +90 284 225-30-29, факс: +90 284 213-30-76. редактиране

Бюро за туристическа информация (Turizm Danışma Bürosu)

Hürriyet Meydanı 17, ☎ +90 284 213-92-08, факс: +90 284 213-92-08, e-mail: edirnetourisminformation@gmail.com.