Заведения

Ресторанти в Одрин

Черният дроб (cier) определено трябва да се опита от гостите на Одрин. Приготвя се по уникална местна рецепта (цели парчета, не пюре, черен дроб, покрит с брашно, пържени дълбоко в котле, пълно с кипящо растително масло) и се сервира с горещо изсушен и хрупкав пипер. Ако сте от хората, които не харесват черния дроб заради различната му миризма, може да сте сигурни, че няма да имате такъв проблем с черния дроб, приготвян в Одрин. Естествено най-добре е да се яде с айран, защото той е едно от двете неща (заедно с хлябът, който за щастие се сервира безплатно в чернодробните ресторанти), което може да потисне огъня в устата от изсушените листа.

В парка до старата джамия (Eski Cami) има купчина малки седящи заведения (ciğerci), всички предлагащи основно едно и също меню (напр. Пържен черен дроб), и една наистина пълна част от черния дроб 9 TL. във всеки от тях. Те също така поръчват други ястия от други близки ресторанти за тези, които са с вас и не искат да ядат черния дроб. Юдум в единия ъгъл на групата е добър, чист и ефективен.

Ciğerci Kemal, Alipaşa Orta Kapı Cad. №: 3, ☎ +90 284 213 64 75. Местни пържени ястия. От 9 TL.

Soylu Tava Ciğer Döner / Мехмет Сойлу, Хасан Сезай Türbesi karşısı, Bostanpazarı, ☎ +90 284 214 17 67.

[предишна задържана връзка] Köfteci Hocao ,lu, Saraçlar Caddesi 73, Zindanaltı (в единия край на пешеходната зона на Saraçlar Caddesi), ☎ +90 284 214-73-00, e-mail: koftecihocaoglu@hotmail.com. Местен ресторант, специализиран в кюфтетата, който не е изключителен, но е доста вкусен и добре. Доста чист ресторант с не чак толкова дълго чакане, въпреки че може да бъде по-ефективен в обслужването. С изглед към пешеходната търговска улица на града, така че е добре за хората, които гледат. От 12 TL за част от кюфтета, безалкохолна напитка, салати и десерт.

Кафенета, барове, бирарии

В сравнение с повечето градове в Турция, Одрин е пълен с бирахани (ресторанти) и ресторанти, които сервират алкохол. Има някои особено хубави край реката по пътя за Караагач.

Има кафене на открито (Sera Café) сред красиво озеленен парк пред Selimiye, където можете да се насладите на чаша чай или кафе и да наблюдавате града.

1 Protokol Evi (в края на Маришкия мост към Караашач). Управляван от градския съвет, това е кафене на открито, непосредствено на брега на Марица, с приятна сграда, исторически използвана като контролно-пропускателен пункт на входа на града. Елегантно декориран с ковано желязо столове и маси, кафенето има далечна гледка към Селимие над дърветата на отсрещния бряг на реката. Сервират се само топли и безалкохолни напитки (това означава без закуски!) 0.50 TL за чаша чай.