Пазаруване в Одрин: колко и какво да купя, търговски центрове, магазини и пазари

302
Бански в бяло от Одрин

Ако отидете в Одрин на разходка, тогава ще дойде момент, когато, наслаждавайки се на забележителностите, ще искате да се разходите из магазините и пазарите и да видите какви са те тук. Самият град е малък, напълно адаптиран към обслужването на туристи, така че цените в магазините трябва да се очаква да бъдат предназначени за заможни посетители, тоест в своята маса – завишени. Така е, но все пак има особености на местната търговия.

Ако вие, където и да сте, се интересувате от бижута, тогава няма да има почти нищо, което да утоли страстта си, защото има много малко магазини за бижута, а за сребърни изделия ще трябва да отидете в магазини, специализирани в часовници. Скъпи и модерни часовници, включително швейцарски, няма да видите тук. Турските часовници се продават тук на доста прилични цени, което не отговаря на предложеното качество. Що се отнася до среброто, изборът е малък, това е свързан продукт. В магазините за бижута изборът е по-голям, но е невъзможно да се пазари: продавачите са свикнали с факта, че купувачите имат пари, а конкуренцията за бижута почти не съществува – те така или иначе ще купят. Но ако вече харесвате нещо добро и наистина искате да го купите, тогава все още трябва да се пазарите, може би можете да намалите цената.

В голяма част от магазините в Одрин може да намерите разнообразие от дрехи на изключително добри цени. Има толкова много магазини за дрехи, че е трудно да ги разберем, особено след като стоките са разнообразни навсякъде. Тук и дамско облекло, и мъжко, и детско облекло. Но има смисъл да се разровите във всичко това, често успявате да облечете детето, себе си и съпруга си. Опитайте се да не пропускате дамски и детски бански, мъжки бански.

Но не бързайте да харчите в магазините, има местни пазари, които ще бъдат не само интересни за посещение, но и много печеливши. В обикновените дни няма да видите истинския пазар, можете да се разходите из квартала, където има малки магазинчета, продаващи предимно сувенири. Но в събота отидете в посока към джамията, има голям битпазар, а в квартала – и хранителни стоки. Ако имате нужда от подаръци и необичайни сувенири, погледнете битпазара. Щом не търгуват! Тук и керамични фигурки, понякога антични, и монети, и марки, и всичко. Именно там е мястото за избор на сувенири, понякога има много интересни неща, можете приятно да изненадате получателя. И цената тук е ниска. Интересен и реален пазар, но интересът не е толкова в гамата, която не е широка, а във възможността наистина евтино да закупите нещото, което ви трябва. Разбира се, това са предимно местни стоки, известни с доброто си качество: същата кожа, кожа, както и трикотаж, памучни изделия, спално бельо. Тук можете да закупите същите чанти и куфарчета, както и якета и палта много по-евтино, отколкото в магазините, а това са продукти със същото качество. Любителите на килимите също ще се насладят, те се изнасят на пазара в големи количества, можете да избирате и да се пазарите за вкус. Килимите се продават в няколко специализирани магазина, не бъдете мързеливи да ги намерите. И накрая, пазарът на храни. И тук погледите се разминават от планините от вкусни зеленчуци и плодове. Под щедрото турско слънце растат отлични домати, грозде, ябълки, череши, има зеленина за продажба, голям избор от стафиди, ядки.

Особено внимание заслужават сортовете чай. Чаят често се продава в комплекти, както и в комплект с прибори за чай – чайници, чаши и чинийки.

Разгледайте, може да бъде страхотен подарък, а за себе си, ако искате да започнете да пиете чай, купете, не съжалявайте.